pruh

Thujopsis
zeravinec
Autor: Siebold & Zucc. ex Endl.
Čeleď: Cupressaceae-cypřišovité
Zařazeno: 9.6.2007
Popis: jednodomé stromy či keře, kůra tenká, šedá nebo červenavě hnědá, v dlouhých pruzích odlupující, koruna pyramidální, větévky uspořádané v jedné rovině, zploštělé, spodní strana bíle pomoučená, listy křižmovstřícné, šupinovité, dvoutvárné, postranní člunkovité a 4–7 mm dlouhé, naspodu s vyniklými stomatálními pruhy, na vrcholku slabě zakřivené, šištice terminální, jednotlivé, pylové cylindrické, semenné téměř kulovité šupin je 6–8, plochých, dřevnatých, fertilní mají 3–5 semen, semena se 2 postranními úzkými křídly; jeden druh v Japonsku; [110, 118, 124, 401]Poznámka: -
Množení: pro vypěstování rostlin s průběžným kmenem dovážíme osivo z japonské provenience, řízky zakořeňují uspokojivě, řežeme z postranních vrcholků.

Nároky: dobré, živné, dostatečně vlhké půdy, vhodné je lehce zastíněné místo, vegetativně množené rostliny druhu a kultivary mají keřovitý vzrůst.

Použití: -
latinskyčeskypočet nižších jednotek
 
Thujopsis dolabratazeravinec japonský27

Celkem v databázi:
Druhy a mezidruhoví kříženci: 0
Ostatní: 27

K rodu můžete přidat vlastní komentář a poslat nám jej. Uvítáme také návrhy na doplnění databáze o dřeviny, které jste zde nenalezli.


Opište prosím kódKontrolní kód
Komentáře: