pruh

Vitis vulpina
réva vlčí
Autor: L.
Čeleď: Vitaceae-révovité
Rod: Vitis
Zařazeno: 31.12.2006
Synonyma: Vitis cordifolia, Vitis cordifolia var. foetida, Vitis cordifolia var. sempervirens, Vitis illex, Vitis incisa, Vitis odoratissima, Vitis riparia Michx.
Popis: pnoucí keř vysoký do 10 m, dost robustní až velmi robustní, kmínek tlustý, jednoleté výhony jsou cylindrické či lehce hranaté, povětšinou hladké, tenké, úponky tenké a obvykle 2dílné, obvykle červenavé; palisty velké, listy široce vejčité nebo okrouhlé, 10–15 cm široké, srdčité, nelaločnaté nebo lehce 3laločné, svrchu lesklé, bledě zelené a lysé, naspodu světle zelené a někdy řídce chlupaté podél žilek, nepravidelně a hrubě pilovité, zuby špičaté, výkrojek řapíku široký a obvykle mělký; laty 10–25 cm dlouhé, obvykle husté, krátce stopkaté; plody černé, trochu modravě ojíněné, 5–10 mm velké, po přemrznutí jedlé, 2–4semenné, semena 4 × 2.5 mm velká, krátká; jihovýchodní USAPoznámka: Cenná podnož pro evropské odrůdy vinné révy, snese –30°C a až +40°C, je dostatečně odolná vůči révokazu a houbovým chorobám, obzvláště oidiu a padlí. Vhodná jako podnož do hlubokých a úrodných půd.
Zóna: 5Zdroje: 111, 255
Seznam souvisejících obrázků:

2005.05.11   habitus (Dendrologická zahrada Průhonice) (D1)
2006.07.19   habitus (Dendrologická zahrada Průhonice) (D1)
K druhu můžete přidat vlastní komentář a poslat nám jej. Uvítáme také návrhy na doplnění databáze o dřeviny, které jste zde nenalezli.


Opište prosím kódKontrolní kód
Komentáře: