pruh

Cerasus sachalinensis
višeň sachalinská
Autor: (F. Schmidt) Miyoshi
Čeleď: Rosaceae-růžovité
Rod: Cerasus
Zařazeno: 26.11.2010
Synonyma: Prunus donarium subsp. sachalinensis, Prunus pseudocerasus, Prunus pseudocerasus var. sachalinensis, Prunus sachalinensis Koidz., ?Prunus sachalinensis Miyoshi, ?Prunus sargentii
Popis: vysoké rozkladité stromy se šedohnědou kůrou, větve bledě žlutavě šedé, jednoleté výhony jsou lysé a hnědé, pupeny vejcovité a špičaté, 5 mm délka, šupiny světle hnědé, okraj mají lysý; listy jsou vejčité, obvejčité nebo eliptické, náhle zúžené v hrot, báze je zakulacená nebo zakulaceně klínovitá, často asymetrická, 13 × 7 cm velké, oboustranně lysé nebo svrchu řídce chlupaté, řapíky 2–3 cm dlouhé, v horní části se 2 velkými žlázami, palisty úzce čárkovité, asi 1 cm délka, okraj žláznatě zubatý; květy v krátce stopkatých, téměř chocholičnatých lysých hroznech, otevírají se současně s listy nebo trochu dříve, stopky květů 12–30 mm dlouhé, listeny lopatkovité a žláznatě zubaté, češule trubkovitá, sepaly kopinaté nebo vejčitě kopinaté, koruna 28–35 mm v průměru, petaly bílé či vzácně růžové, okrouhle oboválné; plody černé, 8–10 mm délka, pecky vejcovité, hladké; Dálný východ, Sachalin, Mandžusko, KoreaPoznámka: Okrasné a medonosné dřeviny, dřevo užíváno pro různé účely.
Zóna: -Zdroje: 251
Seznam souvisejících obrázků:

K druhu můžete přidat vlastní komentář a poslat nám jej. Uvítáme také návrhy na doplnění databáze o dřeviny, které jste zde nenalezli.


Opište prosím kódKontrolní kód
Komentáře: