pruh

Ribes affine
meruzalka
Autor: H. B. K.
Čeleď: Grossulariaceae-srstkovité
Rod: Ribes
Zařazeno: 8.1.2016
Synonyma: Coreosma affinis, Coreosma multiflora, Ribes altamirani, Ribes kunthii, Ribes mexicanum, Ribes multiflorum H. B. K.
Popis: beztrnné, 1–3 m vysoké, mladé výhony jsou drobně pýřité nebo lysé; listy jsou tenké, obrysem široce vejčité až okrouhlé, často delší než široké, 45 mm široké nebo menší, 3laločné, někdy 5laločné, svrchu řídce pýřité ale nežláznaté, naspodu na žilkách pýřité, laloky vejčité a většinou špičaté, nepravidelně zubaté, řapíky jsou štíhlé, drobně pýřité, báze rozšířená a trochu žláznatě chlupatá; hrozny jsou převislé, 6–12květé, kratší než listy, stopky květů pýřité, 5–8 mm, listeny jsou pýřité a podlouhle kopinaté, poněkud žláznatě chlupaté, češule je zvonkovitá, 2–3 mm délka, sepaly podlouhlé, přišpičatělé, 3–4 mm, semeníky lysé, petaly téměř okrouhlé, 1.5 mm délka; bobule modročerné, hladké, asi 8 mm v průměru; Mexiko (Hidalgo, Queretaro)Poznámka: -
Zóna: -Zdroje: 480
Seznam souvisejících obrázků:

K druhu můžete přidat vlastní komentář a poslat nám jej. Uvítáme také návrhy na doplnění databáze o dřeviny, které jste zde nenalezli.


Opište prosím kódKontrolní kód
Komentáře: