pruh

Prunus subhirtella 'Autumnalis'
slivoň chloupkatá
Autor: -
Čeleď: Rosaceae-růžovité
Rod: Prunus
Druh: Prunus subhirtella
Zařazeno: 31.12.2006
Synonyma: Prunus subhirtella 'Jugatsu Sakura', Prunus subhirtella 'Kohigan–zakura', Prunus subhirtella 'Subhirtella', Prunus subhirtella var. autumnalis, Prunus microlepis
Popis: keřovitý, často vícekmínkový, blízko u země zavětvený stromek se šikmo vystoupavými zákl. větvemi a nepravidelně, rozsochatě, vázovitě stavěnou korunou, velikost asi 5–8 × 6–8 m, někdy široce vystoupavý keř, při zemi užší, obrys nepravidelně řídký, výška okolo 3 m; listy hruběji pilovité než má původní druh, často dvojitě; květy bílé, poloplné, kvete XI–IV; původem z Japonska, v Evropě je od roku 1901Poznámka: Vyhovuje jí živná a vlhčí, vápenitá půda na plně osluněném místě, slaběji roste, vhodná do teplejších poloh, na posypovou sůl velmi citlivá, stejně tak na zamokření, do zpevněného povrchu není vhodná, na výsadbu v nepříznivých podmínkách reaguje prosycháním větví a výrazným zkrácením životnosti.
Zdroje: 111, 402
Seznam souvisejících obrázků:

2005.01.13   květy (Botanická zahrada Praha Troja) (A11)
Seznam lokalizovaných exemplářů:

zdroj lokalita souřadnice    
KHLednice (JM)- 
K nižší taxonomické jednotce můžete přidat vlastní komentář a poslat nám jej. Uvítáme také návrhy na doplnění databáze o dřeviny, které jste zde nenalezli.


Opište prosím kódKontrolní kód
Komentáře: