pruh

Hamamelis vernalis 'Carnea'
vilín jarní
Autor: -
Čeleď: Hamamelidaceae-vilínovité
Rod: Hamamelis
Druh: Hamamelis vernalis
Zařazeno: 31.12.2006
Synonyma: Hamamelis vernalis 'Boesger', Hamamelis vernalis 'Carney', Hamamelis vernalis 'Kohankie Red', Hamamelis carnea Hort., Hamamelis vernalis f. carnea
Popis: šířen pod různými jmény, jako f. carnea se používá pro označení skupiny rostlin s červenými nebo červenavými květy; v mládí vzpřímené, posléze rozkladité, 250 × 300 cm velké; listy okrouhle obvejčité, okraj v horní polovině vroubkovaný, v dolní nejvýš slabě vroubkovaný, vrcholek tupý, báze šikmá, 95 × 70 mm velké, řapíky 12 mm dlouhé, mladé listy žlutavě zelené, se slabým bronzovým nádechem, v dospělosti tmavozelené, naspodu nasivělé, na podzim žlutooranžové a nakonec karmínové; petaly 10 × 1 mm velké, rovné a na okraji trochu vlnité, červenavě purpurové až masově růžové, stejně tak kalich uvnitř, celkově jsou tmavě napurpurověle červené, kvete ve střední až pozdní ziměPoznámka:
Zdroje: 111, 131
Seznam souvisejících obrázků:

2006.09.13   habitus (L1935) (Žehušice, zámecký park) (E30)
2006   scan (L1935) (Žehušice, zámecký park) (E30)
K nižší taxonomické jednotce můžete přidat vlastní komentář a poslat nám jej. Uvítáme také návrhy na doplnění databáze o dřeviny, které jste zde nenalezli.


Opište prosím kódKontrolní kód
Komentáře: